Om oss

Bakgrund för mäklare på Södermalm

För att arbeta som fastighetsmäklare krävs det att man genomför en utbildning på universitet eller högskola. På flera orter i Sverige kan man hitta Fastighetsprogrammet. Utbildningen omfattar följande: 120hp fördelat på fastighetsförmedling , civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Resten av poängen ska läggas på antingen fördjupning eller breddning inom dessa ämnen eller nationalekonomi.

Några sist ord om mäklarna på Södermalm

Det finns många mäklare i Södermalm. Olika byråer kan ha olika regler och riktlinjer i exempelvis budgivning. Vissa har samarbetsavtal med banker för att kunna ge dig fördelaktiga bolån. En del kan ha sitt huvudområde på bostäder utomlands, andra sköter hellre försäljning och köp utav fartyg och liknande. Undersök saken exempelvis genom att be om flera offerter online. Därefter kan du ringa de mäklare vars offert intresserar dig och gå vidare med att få mer information om deras tjänster. Slutligen finner du troligtvis en mäklare som du känner dig trygg med att sälja ditt hus eller för att hitta ditt nya hem.

Att anlita en mäklare kan ses som en investering. Utan att gå den utbildningen som krävs för att bli mäklare har man sällan kunskap om allt som kan gå fel. I värsta fall kan problem som uppstår sluta i tvister, vilket kan vara väldigt tidskrävande och problematiskt. För att undvika situationer som dessa och spara både tiden, pengarna och skadan som orsakas kan en mäklare följa med genom hela processen och komma med goda råd.

Om man har intresse för finansmarknaden och att köpa och sälja aktier, men samtidigt är helt ny på området kan en aktiemäklare vara till god hjälp. Risken finns alltid att man förlorar pengar, det krävs både erfarenhet och kunskap för att undvika förluster så bra som möjligt. En aktiemäklare känner till marknaden och kan till viss mån förutspå vissa händelser. Med det sagt, är det aldrig någon som kan säkert veta hur framtiden kommer att se ut.