Ska du sälja?

Mäklare på Södermalm – för dig som ska sälja fastighet

Oftast kommer man i kontakt med en mäklare inom fastighetsbranschen när man ska sälja eller köpa en fastighet som till exempel ett hus eller en bostadsrätt, men även tomt, båt eller fritidshus. När du anlitat en mäklare på Södermalm behöver denne se över all information som finns om just din bostad/objekt. Ta fram alla ritningar, pantbrev, dokument om eventuella servitut och gemensamhetsanläggningar. Ju mer fakta du har dokumenterat desto bättre, visa allt du kan hitta som har med din bostad att göra för din mäklare.

För den som ska sälja sin bostad brukar man oftast vilja få sin bostad värderad. Detta är något en mäklare kan göra för dig. Att värdera bostaden ger en bra grund för vad man kan tänkas sälja sin fastighet för, samt att man efter detta kan fatta beslut om man ska göra någon förändring som kan höja värdet. Det kan vara en bra idé att ha en ungefärlig uppfattning av vad bostäderna i samma område säljs för. Lägger man priset för högt kan det vara en anledning till att den är svårsåld. Att sätta priset ungefär i samma nivå som bostäderna runt omkring, kan hjälpa dig i din försäljning. Givetvis måste man ta hänsyn till om din bostad har några speciella fördelar än andra, och kanske därför kan säljas för ett dyrare pris.

Besiktningen är också en väldigt viktig del i processen. Både för dig som säljer en fastighet och dig som ska köpa ett nytt hem. Att sälja ett hus eller en lägenhet som visar sig ha något fel som inte upptäcks förrän senare kan kosta en hel del. Det är även en god idé att teckna en dolda fel försäkring, du som säljare är nämligen ansvarig för eventuella fel som uppstår inom 10 år. Besiktningen utförs av en professionell besiktningsman från Anticimex. Bostaden gås igenom noggrant, tvätt- och diskmaskin inspekteras, samt synliga rörledningar efter tecken på läckage. För att sälja din bostad behöver du marknadsföra ditt boende. Mäklaren kan hjälpa dig med vilka kanaler som är bäst för detta ändamålet. Din mäklare kanske kan göra direktutskick till intresserade spekulanter, vissa skyltfönster är bra som marknadsföring och självklart även internet.

Vi på Mäklare Södermalm rekommenderar att..

..din mäklare håller visningarna för din bostad. Tillsammans kan ni göra en bedömning om vad som behöver göras innan, som till exempel städning och eventuellt lite styling för att göra ett så bra första intryck som möjligt på de som kommer på visningen. Då mäklaren är opartisk blir tilliten oftast större. Spekulanter kan fritt fråga och undra över saker i bostaden utan att det känns otrevligt och även ha större tillit till de svar som ges.